Posted by Black Magic | Posted in က်န္းမာေရး , ဗဟုသုတမ်ား | Posted on 6:48 PM
Health Updates Journal No. 86
ဆီလီကာ (silica) ဟာ ဓါတုေဗဒအမည္အားျဖင့္ ဆီလီကြန္ဒိုင္ ေအာက္ဆိုဒ္ျဖစ္ပါတယ္။ ဆီလီကာ အလံုးတစ္လံုးရဲ႕မ်က္ႏွာျပင္မွာ သန္းေပါင္းမ်ားစြာေသာ အေပါက္ငယ္ကေလးမ်ားပါ၀င္ၿပီး ေရကိုတြဲစုပ္ထား ႏိုင္ပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ေရလမ္းခရီးကတင္ပို႔လာတဲ့ ကုန္ပစၥည္းေတြကို အစိုမပ်ံေအာင္ ဆီလီကာဂ်ယ္လီျဖစ္ေစ၊ ဆီလီကာအေစ့ျဖစ္ေစ ထည္႔သြင္းထုပ္ပိုးရပါတယ္။
မၾကာခဏအဖြင့္အပိတ္လုပ္ရတဲ့ ေသာက္ေဆးပုလင္းေတြမွာလည္း ဆီလီကာသံုးစြဲရပါတယ္။ ေယဘုယ်အားျဖင့္ ဆီလီကာကို စားမိလွ်င္ အႏၲရာယ္မရွိပါဘူး။ ဆီလီကာေစ့ ေတြ၀ါးစားၿပီး မ်ိဳခ်ဖို႔ဆိုတာ ပိုလို႔ ေတာင္ခက္ပါတယ္။ ဆီလီကာရဲ႕ သဘာ၀အရ ေရမွန္သမွ်စုပ္ယူႏိုင္တာေၾကာင့္ ပါးစပ္ထဲထည္႔လိုက္တာႏွင့္ အာေခါင္၊ ပါးေစာင္ေတြေျခာက္ သြားၿပီး အေစ့ေတြကပ္ေနမွာျဖစ္ပါ တယ္။
ကေလးငယ္ေတြအေနႏွင့္ အာေခါင္ေျခာက္တာ၊ မေျခာက္တာ မသိဘဲ မ်ိဳခ်မိတဲ့အခါ ဆိုးက်ိဳးအနည္းငယ္ေတာ့ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ မ်က္စိ ေျခာက္ၿပီးေ၀၀ါးလာျခင္း၊လည္ေခ်ာင္းေျခာက္ကပ္ၿပီး ပ်ိဳ႕ခ်င္သလို၊ အန္ခ်င္သလိုျဖစ္ျခင္း၊ အသက္႐ွဴလမ္းေၾကာင္း ေျခာက္ကပ္ၿပီးႏွာေခါင္းထဲတြင္ က်ိန္းစပ္ျခင္း၊ ဗိုက္ေအာင့္ျခင္း၊ ေလပြျခင္းတို႔ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
အေရာင္မရွိတဲ့ ဆီလီကာဟာ ျပႆနာသိပ္မေပးတတ္ေပမယ့္ cobalt II chloride ပါ၀င္တဲ့ အျပာေရာင္၊ ပန္းေရာင္၊ methyl voilet ပါ၀င္တဲ့ လိေမၼာ္ေရာင္၊ အစိမ္းေရာင္အေစ့ေတြစားမိတဲ့အခါ ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္တဲ့ အႏၲရာယ္ရွိပါ တယ္။ မည္သည္႕အေရာင္ရွိသည္ျဖစ္ေစ ဆီလီကာေစ့ေတြမစားမိတာ အေကာင္းဆံုးျဖစ္ပါတယ္။
Share By Black Magic
From Lwan Ma Pyay
Source:discovery
Source:discovery
Health Updates Journal
Comments (0)
Post a Comment